Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Mých vysněných 58 - 5. díl

Je to 14 dní, co jsem prodělala restart ve svém hubnutí. Je to 14 dní, co jsem dala vale pečivu, knedlíkům a sladkostem. A jak mi to šlo? Ne zrovna na jedničku.

Začátek byl skvělý, děti byly na celý týden u babičky, mne čekal pracovní týden a měla jsem čas jen na sebe. Přeinstalovala jsem mozek na úsporný režim, který v mém případě omezuje myšlení pouze na práci, lehké domácí práce a sebe samu. Oprostila jsem se od vaření pro děti, prací, žehlení a úplně a naprosto a úplně od upozorňování, okřikování, hlídání, přestala jsem mít oči a uši věčně ve střehu.
Óóó, jak bylo jednoduché pravidelně jíst a trochu si zacvičit. No to cvičení přeháním, to ani trocha nebyla. Jen půlhodinka jógy a potom krátké sprinty na autobus, posilování u umývání oken a věšení prádla. Moc jsem tomu za 14 dní nedala a to je mé první velké mínus.

S jídlem jsem se držela. První týden nepřišel stesk po čerstvých houskách ani po čokoládě. Zdárně jsem nahrazovala přílohy zeleninou a chuť na sladké zaháněla jogurtem s domácím třešňovým džemem. Mnozí si řeknou, že je to taky sladké. A mají pravdu, ale tak trochu jinak, tak po domácku a bez sraček, kterou cpou do průmyslové výroby.

Plány na pravidelnou stravy zhatil odjezd pro rarachy a krátký pobyt u rodičů. Už samotná cesta je doslova lemována zlozvyky. Při dlouhých cestách jsem se vždy zastavovala na kávu, nakoupila sladkosti do auta a nějakou tu bagetu, abych neměla hlad. Snažila jsem se tyto chutě zahnat a podařilo se jen částečně. Na pumpě jsem šalamounsky obešla regál se sladkostmi, v automatu navolila kávu bez cukru a v chladicím boxu vybrala snad to nejmenší zlo, sendvič z tmavého chleba s kuřecím a zeleninou. Rychle zaplatila, s klapkami na očích zamířila z prodejny rovnou do auta a vyjela na 300 kilometrů dlouhou trasu za svými láskami.

A jak to bývá u rodičů, maminky vaří nejlépe a dopřávají svým dětem jen to nejlepší. Navíc mají pořád pocit, že jejich děti málo jí, i když mají na talíři 4 knedlíky. I moje maminka je taková, naštěstí ale chápe mou snahu a podporuje mne v ní, snad proto jsem si volila svou stravu sama. Neodolala jsem však omáčce s čerstvými fazolkami, bramborovým plackám s cuketou a večernímu popíjení vína. Největší lákadla však čekala až po návratu domů.

Víkend jsme pojali opravdu prázdninově, v pátek večer na pivečko a k tomu několik jednohubek se sýrovou omáčkou a hustou majonézou (na lačno se nemá přece pít) a sobotní grilování a to rovnou hamburgerů dvouručáků, statečně jsem si dala jen jeden, ale chuť byla i na další.

Abyste si nemysleli, chci zhubnout, nedělala jsem jen samé boty. Snažím se dodržovat pitný režim, zřekla jsem se limonád, coly a vody se šťávou. Leju do sebe jen čistou vodu, zelený čaj a kávu (té se ale odmítám zřeknout). Zvýšila jsem příjem zeleniny jak čerstvé tak tepelně upravené, mléčných výrobků, hlavně čerstvých sýrů a bílého jogurtu. Rozhodla jsem se však požádat o pomoc odborníka, který mi řekne, jak na tom jsem a co všechno dělám špatně (teď to vypadá, že úplně všechno od nulového cvičení po špatný jídelníček). Podělím se s Vámi o to.

Než k tomu však dojde, přiznám barvu a zveřejním opět své míry:

- přes prsa: 96

- snížený pas, tzv. pneumatika: 95

- přes boky: 106

A ještě jeden receptík pro hladovce a hladovějící:

Zapečený lilek
1 lilek (mívá mezi 300-500g) rozpůlíme podélně a vydlabeme vnitřek buď lžící, nebo vykrojíme nožem. Vydlabané půlky vložíme do olivovým olejem mazané zapékací misky a odložíme na chvíli stranou.
Na pánvi s olivovým olejem osmažíme na drobno nakrájenu cibulku, přidáme nakrájený vnitřek lilku, nakrájenou červenou papriku, cuketu, rajčata. Vše podle chuti a podle toho, co máme zrovna v lednici.
Já přidávám trochu šunky a případně žampiony. Směs trochu osolíme, opepříme a pravidelně mícháme. Až je zelenina doměkka a žampiony hotové, vypneme sporák a do směsi přimícháme na kostky nakrájený sýr, skvělá je niva nebo balkánský sýr.
Lžící potom naplníme obě půlky lilku, dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 220 stupních cca půl hodinky. Poté vytáhneme a rovnou podáváme. Z 1 lilku máme 1-2 porce, podle velikosti lilku.
Toto vyjde na cca 50 Kč.

 

Autor: Petra Chvílová | pondělí 24.8.2015 11:30 | karma článku: 10,96 | přečteno: 452x
  • Další články autora

Petra Chvílová

Mých vysněných 58 – 8. díl – Nemám na to čas

Nejen, že já pociťuji, že jsem kila šla dolů, trička jsou mi velká, kalhoty, co mi byly na knop, jsou větší, a ty co mi byly malé, jsou mi akorát, ale i okolí si všimlo, že jsem hubenější, jiná.

30.10.2015 v 10:22 | Karma: 9,86 | Přečteno: 394x | Diskuse| Ostatní

Petra Chvílová

Mých vysněných 58 - 7. díly - Je hubnutí drahé?

Dlouho jsem se vyhýbala dietním jídelníčkům, protože když jsem si některý pročítala, našla jsem několik položek, na které jsem prostě neměla finance. Položkový rozpočet mi však ukázal, jak to vlastně je

20.9.2015 v 22:13 | Karma: 11,85 | Přečteno: 669x | Diskuse| Ostatní

Petra Chvílová

Mých vysněných 58 - 6. díl

Jestli jsem si myslela, že hubnutí je jednoduché a není na tom nic těžkého, tak jsem se šeredně mýlila. I když mé chuťové buňky jsou maximálně spokojené, hlava už tak moc ne a myslí na něco sladkého nebo nezdravého, hlavně v noci.

9.9.2015 v 13:00 | Karma: 7,95 | Přečteno: 356x | Diskuse| Ostatní

Petra Chvílová

Mých vysněných 58 – 4. díl

Když jsem před dvěma roky začala hubnout, byla jsem přesvědčena, že to dám a do konce roku se dostanu na svých vysněných 58 kg.

12.8.2015 v 9:15 | Karma: 10,02 | Přečteno: 489x | Diskuse| Ostatní

Petra Chvílová

Kolotoč jménem "domácí finance"

Každý měsíc bojujeme s tím stejným, každý měsíc čekáme, až se situace zlepší, každý měsíc přijde nečekané, každý měsíc se kruh uzavře a nekompromisně se začne rýsovat nový. O čem je řeč? O domácích financích.

11.8.2015 v 8:45 | Karma: 12,33 | Přečteno: 556x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Danko dostal za nabouraný semafor pokutu a zákaz řízení. A šel zametat

26. dubna 2024,  aktualizováno  11:26

Předseda Slovenské národní strany (SNS) Andrej Danko oznámil, že dostal pokutu 900 eur (zhruba 22...

Největší hrozbou je ruský imperialismus, řekl Lipavský v Budapešti

26. dubna 2024  11:05,  aktualizováno  11:25

Český ministr Jan Lipavský na setkání se svým maďarským protějškem Péterem Szijjártóem uvedl, že...

Emisní povolenky, jak jsou nastaveny, zadupou náš průmysl do země, řekl Bžoch

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno  11:11

Přímý přenos Tématu Green Dealu a jeho možné revize, se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

Kdo je Matěj Ondřej Havel? Skaut a učitel dějepisu může nahradit Langšádlovou

26. dubna 2024  10:37

Za jeho životopis by se nemusel stydět ani Mirek Dušín z legendárních Rychlých šípů. Nástupcem...

  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 756x
Matka a partnerka, která se snaží vměstnat péči o dvě děti, zaměstnání, dům a zahradu do jednoho dne.... ale takových je nás víc.

A ono to někdy i jde :)